Panouri Fotovoltaice
Despre Proiect
În data de 16.05.2023 a fost semnat Contractul de finanțare nr. 2185 cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru implementarea Proiectului intitulat: „Îmbunătățirea eficientei energetice si stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița S.A. – 3.0115 MW (3,011.50 kW)”, contractul având o valoare de 23.910.129,95 lei cu TVA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 11. Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul Specific 11.1. Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor.
AM POIM acordă o finanțare nerambursabilă în sumă maximă de 18.481.067,50 lei (optsprezece milioane patru sute optzeci și una mii șaizeci și șapte lei și cincizeci bani), echivalentă cu 94% din valoarea totală eligibilă aprobată.
Perioada de implementare a proiectului : până la 31.decembrie.2023 .
În vederea reducerii gazelor cu efect de seră, Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița își dorește realizarea unei investiții în ceea ce privește realizarea unei capacitați suplimentară de producere a energiei din surse regenerabile fotovoltaice în următoarele locații:
- Stație ape LAZURI,
- Stație apă DRAGOMIREȘTI NORD,
- Stație epurare ape uzate TÂRGOVIȘTE SUD,
- Stație tratare apă PUCIOASA,
- Stație epurare ape uzate PUCIOASA,
- Stație epurare ape uzate FIENI,
- Stație epurare ape uzate MORENI,
- Stație epurare ape uzate GĂEȘTI,
- Stația pompe apă TITU,
- Stație epurare ape uzate Sălcuța TITU,
- Front de Captare MALU CU FLORI,
- Stație Apa TĂTĂRANI-PRIBOIU.
Principalele componente ale investiției sunt 7.925 buc panouri fotovoltaice.
Panouri Fotovoltaice
Investiția presupune instalarea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată totală de 3,011.50 kW distribuită în 12 locuri de consum ce se încadrează în capacitatea de producție specifica prosumatorului.
Impactul proiectului asupra companiei este semnificativ, atât din punct de vedere al consumului de energie electrică, cât și al reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.
COMPANIA DE APA TÂRGOVIȘTE-DÂMBOVIȚA S.A. este operator regional în serviciul public de alimentare cu apă și canalizare. Compania, prin activitatea desfășurată, este încadrată ca fiind un mare consumator de energie electrică.
Obiectivul general al proiectului va fi stabilit în directă corelare cu Obiectivul Specific 11.1 Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor și cu acțiunea de finanțare, conform secțiunii 1.3.1. din Ghidul de finanțare, respectiv proiectul vizează realizarea unor capacități de producție a energiei electrice regenerabile solare, care individual nu depășesc o putere instalată de 400 Kwp/amplasament și se încadrează în capacitatea de producție specifică prosumatorului definit potrivit art. 3 pct. 95 si art. 731, din Legea nr. 123/2012 energiei electrice și a gazelor naturale, cu modificările și completările ulterioare.
Dimensionarea obiectivului de investiții s-a realizat plecând de la analiza consumului de energie electrică la nivelul companiei, identificându-se 12 locații cu impact semnificativ asupra consumului energetic global.
Componente Proiect
Principalele componente ale investiției sunt 7.925 buc panouri fotovoltaice care vor fi montate în 12 locații:
- Stație ape LAZURI,
- Stație apă DRAGOMIREȘTI NORD,
- Stație epurare ape uzate TÂRGOVIȘTE SUD,
- Stație tratare apă PUCIOASA,
- Stație epurare ape uzate PUCIOASA,
- Stație epurare ape uzate FIENI,
- Stație epurare ape uzate MORENI,
- Stație epurare ape uzate GĂEȘTI,
- Stația pompe apă TITU,
- Stație epurare ape uzate Sălcuța TITU,
- Front de Captare MALU CU FLORI,
- Stație Apa TĂTĂRANI-PRIBOIU.
Comunicare
Evenimente
În data de 16.05.2023 a fost semnat Contractul de finanțare nr. 2185 cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru implementarea Proiectului intitulat: „Îmbunătățirea eficientei energetice si stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița S.A. – 3.0115 MW (3,011.50 kW)”, contractul având o valoare de 23.910.129,95 lei cu TVA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020,
Perioada de implementare a proiectului : până la 31.decembrie.2023.
PROGRAM OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE
Axa prioritară 11. Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile
Obiectivul Specific 11.1. Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea eficienței energetice prin producerea energiei din surse regenerabile în vederea asigurării consumului propriu la nivelul Operatorului Regional COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIȘTE-DÂMBOVIȚA S.A.
Obiectivele proiectului sunt în corelare directă cu Obiectivul Specific 11.1 Eficiența energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul întreprinderilor și cu acțiunea de finanțare prin faptul că se dorește construirea unei capacități de producere a energiei electrice din resurse regenerabile fotovoltaice în cele 12 locații ale companiei.
Proiectul propus se încadrează în măsurile de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile și vizează Obiectivul Tematic 4 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele”, urmărind promovarea investițiilor în sectorul de energie curată și eficiență energetică în vederea asigurării contribuției la obiectivele Uniunii Europene pentru perioada 2021-2030, asumate la nivel național prin Planul National Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 (PNIESC) privind consumul final de energie provenita din resurse regenerabile și creșterea eficienței energetice, din cadrul POIM.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră raportate la economiile de energie realizate ca urmare a implementării investiției.
2. Reducerea intensității energetice a activității prin utilizarea cu prioritate a energiei electrice produse.
3. Stimularea investițiilor realizate de operatorii economici în vederea reducerii consumului de energie și creșterii eficienței energetice a activității economice.
4. O economie mai eficienta din punctul de vedere al utilizării surselor, mai ecologică și mai competitivă, conducând la dezvoltarea durabilă, care se bazează, printre altele, pe un nivel înalt de protecție si pe îmbunătățirea calității mediului.
Anunțuri
No posts found!
Comunicate de Presă
Comunicat de presa – Anunt Semnare Contract „Imbunatatirea eficientei energetice si stimulatrea utilizarii energiei regenerabile la nivelul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A.”
Comunicat de presa – Anunt Semnare Contract „Imbunatatirea eficientei energetice...
Legături utile
Contact
Dispecerat: | 004 0245631824, 0800800168 (gratuit) |
Centrala: | 004 0245614403 |
Fax: | 004 0245611774; 004 0245210299 (UIP) |
E-mail: | secretariat@catd.ro; secretariat.uip@catd.ro (UIP) |
Telefon | ||
---|---|---|
DIRECTOR GENERAL: Jr. NECULAESCU IONUT-SERGIU | - | secretariat@catd.ro |
MANAGER UIP: ANDREI ANDRA MARIA | 004 0245614403 /int.106 | secretariat.uip@catd.ro |