Monitorizarea calitatii apei potabile se realizeaza conform cerintelor referentialului SR EN ISO/CEI 17025:2005 pentru competenta laboratoarelor de incercari, in doua laboratoare inregistrate la Ministerul Sanatatii:
- Laboratorul de Apa Potabila Targoviste, situat pe str. Gaesti din municipiul Targoviste, este inregistrat la Ministerul Sanatatii cu
Certificat de Inregistrare nr. 478/2018;
- Laboratorul de Apa Potabila Pucioasa, situat in incinta Statiei de Tratare Pucioasa, str. Debarcader nr. 1 din orasul Pucioasa, este inregistrat la Ministerul Sanatatii cu
Certificat de Inregistrare nr. 416/2016;
Laboratoarele de Apa Potabila Targoviste si Pucioasa realizeaza monitorizarea calitatii apei conform unui program de monitorizare intocmit pe baza fiselor de monitorizare si aprobat de Directia de Sanatate Publica Dambovita. Pentru aceasta au fost stabilite sectiuni de monitorizare intocmite pentru fiecare sistem de alimentare cu apa gestionat de CATD de unde se preleveaza probe de apa.
Laboratoarele de apa potabila dispun de spatii amenajate modern, aparatura de ultima generatie, personal competent si specializat.
Serviciile oferite de laboratoarele de apa potabila se caracterizeaza prin operativitate, seriozitate, corectitudine si confidentialitatea rezultatelor.
Laboratorul de Apa Potabila Targoviste participa cu regularitate la scheme de intercomparare impreuna cu alte laboratoare din Uniunea Europeana, pentru a-si evalua competentele profesionale, demonstrand astfel calitatea rezultatelor furnizate. Recunoasterea competentei profesionale, a calitatii rezultatelor furnizate, a dotarilor tehnice se face prin aceste teste de intercomparare care sunt recunoscute si apreciate de organismele de acreditare Renar si Ministerul Sanatatii.
Laboratoarele de apa potabila aplica metode de incercare standardizate si adecvate, in conformitate cu ultimele editii ale standardelor de analiza in vigoare. Rezultatele obtinute sunt inregistrate in Registre si Buletine de analize fizico-chimice si microbiologice, arhivate atat pe suport de hartie cat si electronic. Acestea furnizeaza informatii referitoare la calitatea si provenienta apei, avand posibilitatea sa compare diverse caracteristici ale acesteia cu prevederile impuse de legislatia in vigoare.
Lista parametrilor pentru care laboratoarele de apa potabila isi declara competenta:
- Parametrii indicatori: concentratia ionilor de hidrogen (pH –ul apei), turbiditate, conductivitate, clor rezidual liber si clor rezidual total, suma de calciu si magneziu, fier, indice de permanganat, cloruri, amoniu, culoare, miros, gust, sulfati, mangan si aluminiu;
- Parametrii chimici: nitrati si nitriti;
- Parametrii microbiologici: numar de colonii la 22 grade Celsius, numar de colonii la 37 grade Celsius, bacterii coliforme, Escherichia coli, enterococi intestinali si Clorstridium perfringens.
Lista de incercari pentru care Laboratorul de Apa Potabila Targoviste isi declara competenta si care cuprinde si tarifele aferente se poate accesa aici:
Efectuarea de incercari/analize in cadrul Laboratorului de Apa Potabila Targoviste
Lista de incercari pentru care Laboratorul de Apa Potabila Pucioasa isi declara competenta si care cuprinde si tarifele aferente se poate accesa aici:
Efectuarea de incercari/analize in cadrul Laboratorului de Apa Potabila Pucioasa
Informatiile referitoare la calitatea apei potabile se pot obtine la:
- Laborator Apa Potabila Targoviste, str. Gaesti, tel.0728880638, zilnic intre orele 8:00-20:00 (pentru Targoviste, Gaesti, Titu, Racari si comunele aferente);
- Laborator Apa Potabila Pucioasa, str. Debarcader, nr.1, tel.0720032239, zilnic intre orele 8:00-20:00
(pentru Pucioasa, Fieni si comunele aferente).
Informatii de interes
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
